EMPOLI NURSERY



Site: 
Empoli, Italy
Cliente: 
Municipality of Empoli
Anno: 
2009
  • Structural Design, M&E Systems and PM: GPA
  • Architectural Design: Fagnoni & Associati

The building proposed by GPA is implemented in three different rooms developed on the ground floor. The first area is the entrance hall, trapezium shaped, mainly surrounded by glazed walls, from which it is possible to access the children’s activity areas and the services spaces, respectively rectangular and trapezium shaped.

The entrance is characterized by a curtain wall with children dimensioned doors.

The north elevation is distinguished by a “shed shaped” roof, to catch the sunlight. For the south elevation the architectonical choice has been the use of large glazed walls supported by a light framed structure. In order to protect the internal spaces from the direct sunlight a light cantilevered wooden brisoleil system has been chosen.