LIVORNO HOSPITAL



Site: 
Livorno, Italy
Cliente: 
INSO Spa
Anno: 
2000
  • Structural Design: GPA

The works for the extension of the New Hospital in Livorno involved the excavation for the basement, which required a consolidation of the adjacent soil, using the technology Jet-Grouting with N80 steel excasing.In some parts of the new development, the dig was near to some existing parts of the old building. This complicated the works more, requiring a further reinforcement of the soil strengthening, using steel cables to reinforce the Jet-Grouting structure. For the new structure above the groung a more quick and light metallic structure has been employed. The beams are reticular “Warren”, to facilitate the connection to the pillars on site. Some particular anti-seismic structure has been used. The metallic structure has been designed by GPA to reduce the impact of the works on the building, in order to minimize the acoustic and dust pollution, because the Hospital was in use during the refurbishment.