SCUOLA MEDIA MARGARITONE



Site: 
AREZZO, ITALIA
Cliente: 
Comune di Arezzo
Anno: 
2006

Structural Design, Safety Supervision, Structural Work Direction: GPA 

Architectural Design: Arch. Pier Guido Fagnoni

Consultants: Eng. Alessio Gatteschi Geol. Gianni Focardi 

Project Code: C02042


The new development is located at the edge of an environmental constrained area, which was meant to extend the Margaritone secondary school enlargement in order to encompass the following functional and architectural needs: 
• the project involves the implementation of a new pavilion up to two floors, developed with a clear internal distribution; 
• the new part is connected to the existing one via a covered and protected path; 
• a new sports hall has been situated inside the school courtyard, with the possibility of an independent use; 
• an extension has been provided to the north side in order to allocate a new porter’s lodge and offices; 
• classrooms and library face the central internal garden. The double pitched roof which characterizes the shape of the new buildings is a clear-cut architectural choice.